SROI

Social return on investment (SROI)

Lever je diensten en/of producten aan de overheid, woningbouwverenigingen of gezondheidsinstellingen? De kans is groot dat je een SROI-verplichting hebt. Vaak wordt gedacht dat de SROI-verplichting uitsluitend kan worden voldaan door de inkoop van diensten (bv. mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt). Niets is minder waar! Ook de inkoop van producten is toegestaan. Mits ingekocht bij een gecertificeerde maatschappelijke onderneming…

Hoe stoere koffie, thee en finger licking bakkerijproducten bijdragen aan jouw SROI.

Match made in prison

Social Impact Maker, de paraplu van de merken Zuivere Koffie, Guiltea, Jailbird Bakery en Aan de Bak is PSO30+ gecertificeerd en erkend als Social Enterprise. Dat betekent dat je door de aanschaf van onze producten (denk aan kantoor- of thuiswerk koffie, relatie- of personeelsgeschenken) via ons de gevraagde social return realiseert. Oftewel, met iedere slok koffie en hap koek die je neemt maak je impact!

Binnen beginnen om buiten te blijven

Zuivere Koffie heeft sinds 2015 een nauwe samenwerking met Dienst Justitiële Inrichtingen en heeft als enige ter wereld eigen werkzalen, ingericht als branderij en bakkerij in de gevangenis te Zaanstad. Daar leren we gedetineerden het vak van koffiebrander, barista en bakker. Na afloop van hun detentie begeleiden we gemotiveerde kandidaten naar werk. Dit betekent dat al onze producten 100% sociaal zijn: gemaakt door mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt.

Hoe het werkt

Je ontvangt van ons een duidelijke offerte met daarin de beschrijving van de impact die wordt gemaakt. Indien nodig helpen we je aan de voorkant van het inkoopproces. Bij het maken van een aanbieding voor de overheidsinstantie concretiseren wij met jou de SROI-verplichting met onze diensten en producten.

Info

info@zuiverekoffie.co | 075-207 3101

Theepakket

Ben je een echte theeliefhebber, dan ga je natuurlijk voor dit stoere theepakket. Verwen jezelf, geliefde, familielid, je medewerker(s) of een ander met dit cadeaupakket. Voor 2,50 extra met luxe giftbox!

Bestel